Een ochtend op de Donutshop

Datum:

Het is 3.30 uur in de ochtend, mijn wekker gaat af. Om 3.32 gaat mijn 2e wekker. Ik ga er nog niet uit en blijf nog even snoezen.

Dag in de donut shop

Rond 3.45 uur stap ik slaperig onder de douche. Het opstaan went nooit, maar als ik eenmaal gedoucht heb, ben ik lekker wakker en heb zin om te gaan werken. Met 3 koppen koffie in mijn koffiebeker stap ik om 4.00 uur de deur uit, en rij naar de Donuts+Bagels bakkerij in Zwijndrecht. Ik neem de voorraad mee die we nodig hebben voor deze dag. Bij de bakkerij geniet ik van de buitenlucht en kijk altijd even of het een heldere nacht is. Soort van geluksmomentje als je zo in je eentje, vroeg in de ochtend van het ochtendgloren kunt genieten. Als ik in Rotterdam bij de Donut shop aankom los ik alle voorraad en wens altijd dat de lift niet stuk is. Anders moet ik alles met de roltrap of lopend doen… en dit kun je echt een work-out noemen om 5.00 uur s’ochtends.

Een dag in de donut shop

Op de donut shop, zet ik de oven aan om de croissants, chocoladebroodjes, saucijzen en bagels te bakken. De andere medewerkers komen tussen 5.30 en 6.00 uur binnen. Ons team in de ochtend telt 4 mensen. Er wordt al snel gebabbeld en meestal hangt er een goede sfeer. Donuts worden uitgepakt, de fondant wordt opgewarmd. De winkel wordt gevuld met muffins, cupcakes, brownies en nog veel meer lekkere dingen. We maken van de RB-croissants ook een; kaas en ham/kaas-croissants. En kloppen de Creme pattiserie voor de pudding donuts.

Om 6.45 uur staat de eerste klant al voor de deur en gaan we open. Vroeger stond Erik altijd om 6.45 voor de deur voor zijn espresso. Soms waren we dan nog helemaal niet klaar, en hielp hij met de tafels en stoelen buiten zetten. Elke dag een praatje en zo ontstond er een vaste vroege-klanten-vrienden-clubje, die nog steeds contact met elkaar hebben. Na 13 jaar ging Erik met pensioen, en soms komt hij nog even langs. Altijd leuk!

Sommige mensen komen om 7.00 uur al hun bestelling ophalen. En onze bezorger is er vaak ook al om Donut bestellingen te bezorgen. Soms staat onze bezorger al om 7.30 uur bij mensen voor de deur met vers gemaakte donuts, muffins, brownies, cookies, carrotcake of cupcakes. Een traktatie die mee naar school moet of naar het werk.

Een dag in de donut shop

Vanaf 8.00 uur is het echt spits, veel mensen halen hun cappuccino, croissant, donut of verse jus d’orange. We hebben veel vaste klanten en als ze aan komen lopen, staat hun cappuccino of macchiato al onder de koffiemachine. Op een metrostation wil iedereen zijn volgende aansluiting met het OV halen, dus we werken snel en denken voorruit. We produceren en bakken de hele ochtend croissants bij. Lekker vers! Vanaf 9.00/10.00 uur kan ik meestal naar kantoor om de mail te beantwoorden en andere dingen te doen. Bestellingen doen bij Sligro of andere leveranciers. Telefoon beantwoorden. Veranderingen op onze website doorgeven. Reclame campagnes bedenken. Personeel aannemen. Het rooster maken en aanpassen. En nog vele andere werkzaamheden. Vaak valt er ook altijd wel wat te repareren, iets waar ik niet van houd. De winkel moet weer op orde. Bestellingen moeten ingepakt. En als alle donuts gemaakt zijn moet de werkplaats van de donuts opgeruimd worden. Op sommige dagen als we veel grote bestellingen hebben staan we ook wel tot 12.00 uur te produceren. Elke dag is anders.

Een dag in de donut shop

Gelukkig hebben we een leuk team en hoef ik het niet alleen te doen. We denken met elkaar mee. Zowel de bezorger als de mensen die achter de counter staan, ze brengen nieuwe ideeën, suggesties of opmerkingen waar ik veel aan heb.

Wordt vervolgd.….

Een middagje op de Donut shop.

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Nieuw account aanmaken

Heb je al een account?
Inloggen of Wachtwoord herstellen
Sluiten Shopping Cart